Velkommen til nok en oppskriftsuke! SunnStart vil denne uken dele et par middagsoppskrifter med dere, og enda flere smoothier. Smoothiene passer selvfølgelig til alle aldre, men når det kommer til middager er det de litt større babyene sin tur denne uken.
Melkeprodukter inneholder mye kalsium som hemmer opptaket av jern i tarmen. Siden små babyer er i faresonen for jernmangel oppfordrer vi at foreldre gir jernrike matvarer som grøt og grovt brød med leverpostei og at de venter med å gi meieriprodukter til etter at barnet er fylt et år. Det kan brukes noe meieriprodukter i matlagingen fra 10 måneders alder.
Denne oppskriften inneholder endel melk og passer derfor for barn fra 10 måneder og oppover.
Fiskegrateng
Finn frem alle ingrediensene:
– 2 dl makaroni
– 4 dl melk
– 1 dl melk og 6 ss hvetemel til jevning
– 400-500 gr valgfri fisk (vi brukte torsk)
– 4 egg
– 2 dl erter
– 2 ts pepper
– 5 ss geriljermel
Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men ikke tilsett salt.
Kok opp 4 dl melk. Lag en jevning av 1 dl kald melk og 5 ss mel. Jeg liker å putte det i en babymat-beholder og riste. Da får du en fin jevning på null komme niks. Bland sammen jevningen og den kokte melken. Rør godt om og ta av varmen.
Tilsett egg, fisk, pepper og erter.
Rør alt sammen sammen og hell over i en ildfast form. Dryss over geriljermel og sett inn i ovnen. La den steke på nederste rille i 170grader i ca 40 minutter.
Denne oppskriften holder til en tykk grateng eller to tynne. Jeg liker best når den er tynn, så dette ble en grateng til Gabriel og en til Mamma og Ayah! (Ayah betyr pappa på indonesisk :) )
Server sammen med poteter, raspede gulrøtter og sukkererter. Eller hva som helst av grønnsaker du liker eller har i huset.
Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget fiskegrateng før, og synes det virker litt komplisert? Jeg lover deg, dette slenges sammen fort, og smaker 100 ganger bedre enn ferdigvarianten. Gi det et forsøk da vel! :) Kos deg med gratengen din og hold deg frisk som en fisk! Godt for hele familien!
Fine Gabriel :) Så blid da!
Skal prøve å lage en glutenfri variant av denne gratengen en dag :)
LikerLikt av 1 person