Tigers Ville Gryte.

Møt Tiger!

IMG_6340

Tiger er en kosebamse. Han er myk og god, snill og grei – og alltid der for sønnen min når han trenger han. Han trøster når noe er galt, og passer på om natta. Tiger er i følge min sønn aller best i hele verden. Han har derfor fått sin egen middagsrett her i huset.

Det kan kanskje virke rart å gi Tiger en egen gryte – men rare navn på rettene du lager til barna kan være et lite hjelpemiddel i det å gjøre maten mer morsom. Denne retten har blitt kalt Tigers gryte fra lenge før Gabriel kunne forstå noe av det – men nå som han er 1,5 år og begynner å forstå mer og mer er jo dette kjempemorsomt.

SunnStart har jo også Traktorkaker, Smultringfersken og Grønne Monstre (oppskrift kommer senere). Og i begynnelsen er vel navnene mer for oss voksne enn for de små – men etterhvert blir dette gøy for både store og små. Maten fylles med lek og undring – og det skaper matglede.

IMG_6343

 

Du trenger:

  • 1 ts olje
  • 1/2 løk
  • 1 eple
  • 2 gulrøtter
  • 1 kyllingfilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 store tomater
  • 1 ts tomatpurè
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

  • Varm oljen i en kasserolle
  • Skrell og kutt eple, gulrot og løken i terninger. Varm i kasserollen i ca 5 min
  • Kutt kyllingen i terninger
  • Tilsett kylling, tomater og hvitløk i kasserollen
  • Tilsett vann og tomatpurè
  • La småkoke under lokk i ca. 10 min. Pass på at kyllingen er ordentlig gjennomkokt
  • Mos til ønsket konsistens med blender eller stavmikser

Denne gryten passer for alle aldre. Jeg pleier å si at den kan introduseres for barn som har smak litt på de ulike smakene fra før av. Har du startet tidlig med mat, kan denne med andre ord være aktuelt allerede fra 6-7 mnd alder. Her i huset tok det litt tid før vi kom godt i gang med matvarene, så her ventet vi til han var 9 mnd. Gabriel på 1,5 år synes fremdeles gryten er god, og jeg og Ali liker godt smaken selv også. Man behøver jo ikke å mose gryten – så denne kan passe for oss alle  :)

Legg igjen en kommentar