Verdens enkleste gnagekjeks for såre gummer.

Når de små tennene etterhvert begynner å titte ut en etter en går mange små gjennom en sår og frustrerende tid. Gummene verker og klør og diverse gjenstander rundt om i huset går ofte innom munnen en tur i en desperat kamp for å stilne kløen. Vi voksne sitter noen ganger litt handlingslammet og ser på og bare håper at det snart skal gå over. Men før den ene tannen er ute, er neste på vei. Og sånn går nå dagene..

Da er det kjekt å ha et par triks i bakhånd. Jeg sier ikke at dette vil fjerne alle plagene, men det kan være en liten lindring når kløen står på som verst. Og all hjelp er kjærkommen hjelp, er det ikke? :)

Disse kjeksene er superenkle å slenge sammen. Jeg kaller dette for «jukseoppskriften» min, da den inneholder babygrøtpulver, men ser på det som positivt da barnet på denne måten samtidig får i seg tilsatt jern og mange andre viktige næringsstoffer. Vitamin C fra appelsinjuicen vil også bidra til at jernet tas opp bedre i tarmen på din lille.

SONY DSC

Du trenger:

  • 2 dl sammtalt hvetemel
  • 2 dl babygrøtpulver
  • 2 dl appelsinjuice (eller annen ønsket juice)

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Rør sammen alle ingrediensene
  • Rull ut i små, avlange kjeks og legg på et bakepapirkledd stekebrett
  • Stekes midt i ovnen i ca 20. min til kjeksene begynner å bli harde, men ikke brent
  • Avkjøl og servèr

Oppbevares i en lufttett boks i 1-2 uker. Kan også fryses ned.

Smaken på kjeksene kan varieres ved å bruke en annen juice. Prøv for eksempel med ananasjuice, druejuice eller eplejuice. Eller hva med å bruke sviskesaft istedenfor hvis minsten trenger litt hjelp til å få magen i gang igjen? Prøv dere frem :)

Én kommentar

  1. Silje

    Hei 😊
    Løyser disse kjeksa seg fint opp i munnen, eller blir det lett store biter som er vanskelig å tygge?
    Har ei lita frøken på snart 11mnd, har fått 8 tenner, men det hjelper ikkje på tygginga..
    Ho spiser ikkje brød, brekker seg og kaster opp 😕 har no prøvd alt ifra bløtlegging, smøre på smoothie, yoghurt, pittesmå bitane, spise sjøl, gi på skei osv, ingenting hjelper.. Tygger litt, men so setter det seg bere fast i halsen og kjem i retur..
    Er no på jakt etter alternative ting å spise/tygge på. Brød må vi ta ei pause på for no blir ho nærmast hysterisk når ho ser skiva 😔

    Liker

    • Hei Silje.

      Disse kjeksene skal stekes til de blir harde helt igjennom,og de skal da være fine å gnage på slik at de løser seg opp når barnet putter dem i munn. Setebender selvfølgelig barnet får bite av en større bit, hvis hun da forsøker å svelge før den rekker å løse seg opp kan hun jo få brekninger slik du forklarer ovenfor. Jeg foreslår at du gir dem et forsøk og sitter og følger med I sidesynet når hun spiser den. La henne få forsyne seg og bestemme selv. Det kan være at det er konsistensen på vanlig brød hun har problem med, så test knekkebrød, disse kjeksene og tilsvarende alternativer en liten periode. Etter en liten pause med brødet kan du prøve igjen :)

      Liker

Legg igjen en kommentar