Søtpotet, Blomkål og Brokkoli i herlig harmoni.

Søtpotet er en rotgrønnsak som til tross for navnet faktisk ikke er en potet. Søtpoteten har kommet skikkelig i vinden de siste årene, og det er virkelig ikke rart! For de av dere som ennå ikke har smakt søtpotet – den er vidunderlig! Fargen er fristende, smaken er søt, den er mettende og god og rik på blandt annet vitamin A, vitamin E, og vitamin C. Den er også fiberrik og er dermed en god venn i kampen mot forstoppelse!

Grunnet den søte smaken er dette en ypperlig matvare for de første stegene inn i matverdenen for din lille. Prøv gjerne litt søtpotet alene, før du begir deg ut på dagens oppskrift:

Søtpotet, blomkål og brokkoli-mos.20140722-233926-85166118.jpg

Oppskrift:

– 1 søtpotet
– 1/2 blomkål
– Noen kvister brokkoli

Kok eller damp grønnsakene.
Søtpoteten tar naturlig nok lengre tid enn blomkålen og brokkolien, og legges derfor i først. Vent med å legge i blomkålen og brokkolien til søtpoteten er nesten ferdig kokt.
Mos alle ingrediensene sammen med en gaffel eller stavmikser.

Også her kan du godt tilsette til morsmelk, men egentlig er konsitensen flytende nok fra før. Dessuten gir søtpoteten nok sødme til at dette ikke ´trengs´fra morsmelken.

Frys ned det du har til overs i små porsjonspakkninger, eller isterningbrett. På denne måten kan du ta opp små smaksporsjoner og dermed slippe å kaste så mye mat hver gang hvis babyen din ikke spiser opp.20140722-134856-49736718.jpg

 

Legg igjen en kommentar